• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Formgivare / Pier Giacomo Castiglioni lampa

Pier Giacomo Castiglioni lampa

Här hittar du Pier Giacomo Castiglioni's designlampor, tillverkade av det prestigefyllda varumärket Flos. Utforska och upptäck en samling exceptionella belysningsprodukter som bärs av arvet från en av de mest framstående italienska formgivarna.

Om Pier Giacomo Castiglioni

Pier Giacomo Castiglioni, född 1913 i Milano, var en banbrytande arkitekt och designer som präglade den italienska designscenen. Efter att ha examinerats från Politecnico di Milano etablerade han en framstående arkitektbyrå tillsammans med sina bröder, Achille och Livio. Pier Giacomo Castiglioni var internationellt erkänd som en pionjär inom italiensk design och en av världens främsta formgivare. Hans inflytande sträckte sig långt bortom produktdesign, inklusive hans betydelsefulla bidrag till arkitektur och undervisning.

Flos - Varumärket bakom belysningen

På denna sida presenterar vi exklusiva lampor skapade av Pier Giacomo Castiglioni som tillverkas av varumärket Flos. Flos är känt för att producera innovativa och eleganta lampor av hög kvalitet. Deras samarbete med Pier Giacomo Castiglioni resulterade i ikoniska designlampor som är tidlösa mästerverk och efterfrågade över hela världen.

Sortimentet av Pier Giacomo Castiglioni Lampor

Utforska vårt sortiment av Pier Giacomo Castiglioni's lampor och låt dig fascineras av elegansen och funktionaliteten som präglar varje produkt. Från golvlampor till taklampor bär varje design på Castiglionis unika konstnärliga vision och Flos hantverkskunnande. Några av Pier Giacomo Castiglioni's framstående lampor är bland annat Snoopy, Taccia, Gatto och Arco.

Arvet lever vidare

Pier Giacomo Castiglioni avled 1968, men hans arv lever vidare i varje lampa som bär hans signatur. Varje produkt är en hyllning till den kreativa genialiteten och det dedikerade engagemanget som definierade Castiglionis karriär.

Utforska vår samling och låt Pier Giacomo Castiglioni och Flos belysa ditt hem eller arbetsutrymme med en touch av italiensk designexcellens.