• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Formgivare / Achille Castiglioni Lampa

Achille Castiglioni Lampa

Achille Castiglioni, född i Milano år 1918, var en framstående italiensk arkitekt och industriell designer. Tillsammans med sina bröder, Livio och Piere Giacomo Castiglioni, grundade han en designstudio efter andra världskriget, där de fokuserade på stadsplanering, arkitektur och design. Achille Castiglioni hade en unik förmåga att transformera vardagliga föremål till sofistikerade designlösningar.

Enkla Material, Maximal Effekt

Castiglioni var känd för sin industrisyn och sin inspiration hämtades från vardagliga ting. Han föredrog att använda enkla och vanliga material och försökte alltid använda så få material som möjligt för att skapa maximal effekt. Hans designfilosofi kan sammanfattas som en fusion av enkelhet, ironi och glädje. Han var inte bara intresserad av det färdiga resultatet utan även av tillverkningsprocessen och användningen av nya material.

En Legendarisk Portfölj Av Lampor och Möbler

Under sin livstid skapade Achille Castiglioni över 150 produkter, och många av hans mest kända möbler och lampor är fortfarande mycket eftertraktade. Bland hans mest ikoniska lampor för Flos finns Snoopy, Arco, Taccia, Frisbi och Parentesi. Dessa lampor kombinerar elegans med funktionalitet och har blivit tidlösa klassiker inom belysningsdesign.

Internationellt Hyllad

Achille Castiglioni vann en imponerande mängd designpriser, inklusive det prestigefyllda Compasso d'Oro hela nio gånger. Hans verk har även fått hedersplatser på Museum of Modern Art i New York, där de utgör en del av den permanenta samlingen.

Achille Castiglioni hos Flos

Achille Castiglioni samarbetade flitigt med varumärken som Flos, där han skapade tidlösa designklassiker som fortsätter att uppskattas av designentusiaster över hela världen. Dessa lampor bär på hans designarv och är en del av hans fantastiska bidrag till belysningsvärlden.

Utforska vårt urval av Achille Castiglioni-lampor och upptäck den enastående balansen mellan form och funktion som kännetecknar hans arbete. Med Flos-lampor skapade av Castiglioni kan du införliva hans innovativa och tidlösa design i ditt eget hem.