• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Ljuskällor / Edisonlampa

Edisonlampa

Edison LED lampa

Edisonlampor, även kända som edison-lampor, utmärks av den karakteristiska höga formen på lampglaset, vilken påminner om den första lampa som uppfanns av Thomas Edison. Dessa lampor används framförallt för att betona ljuskällans synlighet och deras vackra form. Det finns olika varianter av edisonlampor, inklusive de med E14 och E27 socklar.


Vilken Edisonlampa ska jag välja?

När du överväger vilken edisonlampa som passar bäst för ditt ändamål, är det några viktiga faktorer att tänka på. Först och främst är det viktigt att bestämma önskad ljusstyrka genom att kolla antalet lumen som lampan ger, vilket indikerar hur starkt eller svagt ljus den avger. Färgtemperaturen, mätt i Kelvin, är en annan viktig aspekt att beakta för att säkerställa att ljuset harmonierar med din önskade atmosfär.Föreställ dig det som att färgtemperaturen styr hur "varmt" eller "kallt" ljuset upplevs. Generellt sett ger färgtemperaturer under 2600 K en varm och mjuk glöd, medan 2700 K anses vara "normalvitt" och 2800 - 3000 K ger ett mer kallt och vitt ljus. Att förstå dessa temperaturer kan hjälpa dig att välja det perfekta ljuset för att skapa den önskade atmosfären i ditt rum. Dessutom bör du överväga om lampan ska vara dimbar eller inte, beroende på dina behov och preferenser.

Med edisonlampor kan du skapa en stämningsfull och unik belysning i ditt hem eller arbetsutrymme. Om du är osäker på vilken edisonlampa som passar bäst för dina behov, är du välkommen att fråga oss. Vi är här för att hjälpa dig navigera genom de olika alternativen och välja den perfekta edisonlampan för att lysa upp ditt rum på ett sätt som passar din stil och preferens.